Terug naar site

Dan maar op vakantie in eigen land?

Een reisje naar het buitenland lijkt deze zomer weinig waarschijnlijk. Dan maar een tripje binnen de landsgrenzen? Dan stuiten we op een ander probleem. Als de Belg plots massaal naar de kust of de Ardennen trekt, is er niet genoeg capaciteit om iedereen op te vangen.

Het ziet ernaar uit dat het coronavirus sowieso roet in het eten gooit voor iedereen die deze zomer een buitenlands reisje wou maken. Waarschijnlijk houden vele landen in Europa, maar ook elders ter wereld, de grenzen komende zomer dicht voor toeristen en niet-inwoners zegt vakantiehuis Frankrijk.

Als de maatregelen tegen de zomermaanden versoepelen, behoort een binnenlands reisje wel tot de mogelijkheden. Maar helaas niet voor iedereen. Als we allemaal massaal op vakantie willen gaan in ons eigen land, is er namelijk onvoldoende capaciteit. Dat zegt de Pierre Fivet van de Koepel van Belgische reisorganisaties ABTO.

“Normaal gaat 20 tot 25 procent van de Belgen op vakantie in eigen land. We hebben uiteraard niet voldoende capaciteit aan de Belgische kust, de Ardennen of in Limburg - de drie belangrijkste regio’s - om al die Belgen op vakantie te sturen”, aldus Fivet.

Het is dus onmogelijk dat elke Belg deze zomer een binnenlandse reis maakt. De Nationale Veiligheidsraad schept hier op 15 april meer duidelijkheid over.

Een vakantie in Frankrijk eventueel? Mensen die interesse hebben in een b&b beginnen in Frankrijk moeten verder lezen:

Workshop Bed & Breakfast / Cursus Chambre d'Hôte, wat komt er aan de orde? - voorbereiding: wat te doen bij het zoeken van een huis en welke voorbereiding is nog meer verstandig? Ja een b&b overnemen in Frankrijk is een aanrader. - reflectie: wat zoekt u en wat wilt u eigenlijk gaan doen? Een aanvulling op uw pensioen of een bruisend bedrijf starten? Welke gasten passen bij u? Welke eisen van gasten vervult u en welke niet? Wat wilt of kunt u wel zelf doen en wat niet... wat zijn uw sterke en uw zwakke punten? - financiën, bedrijfsvormen, regels en vergunningen: we geven GEEN financieel of juridisch advies, maar het staat wel in rijtje, want natuurlijk komen de financiën en komt regelgeving aan de orde en natuurlijk kunnen we u aan het denken zetten. - kinderen & familie: emigreren en/of een bedrijf aan huis, als u kinderen heeft, heeft dat invloed, net als het 'achterlaten' van belangrijke familie of vrienden - wij hebben kinderen (in alle leeftijden), oudere ouders, vrienden... vraag ons gerust hoe dat gegaan is. - de praktijk: concrete taken, waar houden we ons de hele dag en gedurende het jaar mee bezig en hoe voelt dat, ontbijt maken, diners, stofzuigen...? u doet dit weekend gewoon mee! - marketing: social media natuurlijk, maar is er meer mogelijk om uw chambre d'hôte of bed and breakfast onder de aandacht te brengen
Reissector pakt uit met stuntprijzen voor deze zomer. Maar moet je er in deze coronatijden al op in gaan?

Heen en terug naar de VS voor amper 180 euro, vliegen naar exotische bestemmingen als Zanzibar en Gambia ín schoolvakanties voor een paar honderd euro, een retourtje Zuid-Amerika aan halve prijs. De reissector probeert geld in het laatje te krijgen door stuntprijzen. Tevergeefs. “We moeten er niet flauw over doen: niemand boekt vandaag een reis.”

Gezien de situatie in de VS zou ik alleen maar een heen ticket boeken. Er is daar al op zijn minstens een grootte vliegmaatschappij die is blijven functioneren terwijl honderden leden van haar vliegende personeelsleden drager bleken te zijn van het corona virus !!!!!!!!!

Alle berichten
×

Bijna klaar…

We hebben net een e-mail gestuurd. Klik op de link in de e-mail om uw aanmelding te bevestigen!

OKAbonnementen aangedreven door Strikingly